RVS lassen

Wat is RVS?

Roestvast staal is een ijzerlegering die minstens 11-12% chroom bevat. In contact met zuurstof uit de lucht vormt zich spontaan een chroomoxidehuid aan het oppervlak die het materiaal beschermt tegen corrosie. Door het toevoegen van andere legering elementen (vooral nikkel en molybdeen) neemt de sterkte en de weerstand tegen corrosie verder toe. Hierdoor ontstaan meer toepassingsmogelijkheden, maar wordt het materiaal ook duurder. Roestvast staal wordt ook wel afgekort tot RVS.

Wat is RVS lassen?

Als we het hebben over RVS lassen spreken we over het verbinden van metalen. Dit wordt in vloeibare toestand aangebracht. Het materiaal hoeft niet van dezelfde samenstelling te zijn. In deze tijden zijn er vele lasprocessen mogelijk. Smeltlassen en druklassen zijn de twee hoofdgroepen. Roestvaststaal (RVS) wordt meestal gelast onder bescherming van gas met smeltlassen. Electroden lassen wordt toegepast voor het lassen zonder beschermgas. Dit wordt ook wel TIG en MIG/MAG genoemd.

De laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest op de markt. Zo is het nu mogelijk om met kleine compacte machines het RVS materiaal te lassen. Bij Kraan & Roos wordt er veel waarde gehecht aan vakmanschap, kwaliteit en een goede samenwerking met u als klant. De kwaliteit van het RVS lassen kunnen wij waarmaken dankzij onze geavanceerde machines in onze fabriekshal.

In de fabriekshal verwerken we naast RVS ook aluminium en staal, uiteraard worden de producten van RVS, aluminium en staal in het productieproces gescheiden behandeld om besmetting te voorkomen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerk. Roestvast staal gaat meer dan tien jaar mee en blijft er altijd mooi uitzien. Tijdens het RVS lassen is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. De afwerking van het RVS lassen is een complex werk en vereist een hoge concentratie. Daarom beschikken wij enkel over deskundig personeel die de machines goed weten te bedienen.

RVS lassen bij Kraan & Roos

De kracht van Kraan & Roos is ervarenheid, deskundigheid en een hoge service die onze klanten elke dag ervaren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij RVS lassen. Hier zijn mooie projecten uit voort gekomen, zoals balustrades, balkonhekken, trappen en machine onderdelen. Voor elk project streven wij perfectie na en bedenken we innoverende oplossingen met de opdrachtgever en ontwerper.

Bent u overtuigd van onze werkwijze en wilt u RVS lassen bij ons laten uitvoeren? Neemt u dan contact op door te bellen naar +31 172 613526 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor meer informatie over onze werkzaamheden.