Watersnijden

Watersnijden is één van de werkzaamheden die Kraan & Roos voor u kan uitvoeren. Watersnijden is een proces waarbij er diverse vormen uit plaatmateriaal gesneden worden. Dit vereist deskundigheid en zorgvuldigheid. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij materialen voor u watersnijden op een hoog kwaliteitsniveau.

Wat is watersnijden?

Water wordt onder een hoge druk door een kleine opening gedrukt. Hierdoor ontstaat er een snijdende werking. Dit wordt watersnijden genoemd. Er zijn twee mogelijkheden omtrent watersnijden. Ten eerste is er het watersnijden met alleen puur water. Dit is geschikt voor het snijden van zachtere materialen. Daarnaast is er ook watersnijden voor hardere materialen. Dit gebeurt in combinatie met abrasief, een soort zand.

De voordelen van watersnijden

Het grote voordeel van watersnijden is dat in principe alle materialen gesneden kunnen worden. Hierbij kan er gedacht worden aan RVS, staal, beton, koper, marmer, aluminium, titanium,, graniet, glas, tegels, rubber, acrylaat, delrin, polycarbonaat, leer, multiplex en hout.


Met watersnijden kunnen materialen met diktes tot 200 millimeter gesneden worden. Nadat het product is gesneden is er geen nabewerking meer nodig. Watersnijden wordt ook wel een koude techniek genoemd. Dit komt omdat er geen thermische belaste zones in het materiaal ontstaan. Ook blijven de materiaaleigenschappen hetzelfde. Na de bewerking door middel van watersnijden is het product snijspanningsvrij.

Watersnijden heeft meerdere voordelen:

  • De snede is kwalitatief en braamloos

  • Watersnijden kan toegepast worden voor verschillende materialen

  • Er komen geen chemische aspecten bij kijken

  • Graveren is mogelijk

  • Er is geen sprake van verkleuring en/of vervorming

Neemt u gerust contact op voor meer voordelen en/of kenmerken van watersnijden.

Watersnijden bij Kraan & Roos

Al meer dan 25 jaar maken wij metalen constructies. Watersnijden wordt bij ons uitgevoerd door ervaren en deskundige medewerkers. Bent u overtuigd van onze werkwijze en wilt u watersnijden uitbesteden bij Kraan & Roos? Neemt u dan contact op door te bellen naar +31 172 613526 of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..